Huvudbild för Swedish Beauty Awards

OM OSS

KOHF - KOSMETIK OCH HYGIENFÖRETAGEN 

Kosmetik- och Hygienföretagen är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemisk-tekniska konsumentprodukter som kosmetik- och hygienprodukter, tvätt- och rengöringsmedel. organisationen har cirka 150 medlemsföretag i Sverige.


KoHFs uppdrag är att ge personlig service till medlemsföretagen, men också att informera och utbilda genom kurser och seminarier. Veckovisa nyheter om ingredienser, lagstiftning och andra viktiga branschfrågor publiceras i ett nyhetsbrev till medlemmarna. 


Europa är världens största marknad för kosmetiska produkter. I Cosmetics Europes senaste rapport Market Performance visas bland annat att den totala försäljningen av kosmetiska produkter till svenska konsumenter landade på 1.984 miljoner euro 2019.


Kosmetikindustrin i Europa engagerar över 1,8 miljoner anställda varav 30.000 är forskare. 63 procent av alla anställda är kvinnor. 


Svensken konsumerar mest kosmetiska produkter per capita inom EU (193 €/pers). Norge och Schweiz visar något högre siffror, men de är inte EU-medlemmar. 


Skönhetsindustrin i Sverige sysselsätter cirka 135.000 människor och Sveriges export av skönhets- och hygienprodukter överstiger 5 miljarder kronor årligen.

Läs mer
SWEDISH BEAUTY AWARDS 

Swedish Beauty Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda tillställning för skönhet och kosmetik.


Skönhetsbranschen omsätter drygt 20 miljarder kronor bara i Sverige och varje år i april samlas branschen för att se vilka av de nominerade produkterna som blir årets vinnare i cirka 30 olika kategorier. Juryn består av kunniga medlemmar som samtliga har anknytning till skönhetsbranschen. 


Det årliga evenemanget är även en viktig plattform för branschen genom vilken man når ut med information om allt gott som medlemmarna gör, exempelvis för miljön och för kvinnor med cancer.


Allt överskott från Swedish Beauty Awards går oavkortat till det humanitära projektet Look Good Feel Better.

Läs mer
LOOK GOOD FEEL BETTER 

Look Good Feel Better är ett humanitärt program, som startades i USA 1989 och som nu finns i ett 20-tal länder runt om i världen. I Sverige startade programmet våren 2003.


Look Good Feel Better erbjuder kostnadsfria kurser om hudvård och makeup till kvinnor som behandlas för cancer. Makeup-konsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem som kan uppstå under behandlingen mot cancer.


Vi kan inte bota cancer men vi ger kvinnorna ett nytt leende på läpparna och ett större välbefinnande.

Läs mer